Toate discuțiile (39)
25 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat Clădirea Administrației financiare (Direcția taxe-impozite) din municipiul Tecuci - jud. GALAȚI.
Școala secundară de fete “Tache și Elena Anastasiu”, astăzi sediul Administrației financiare este i
Citeste mai mult…31 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monumente e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Catedrala ortodoxă mică - Buna Vestire din TÂRGU MUREȘ.
Biserica greco-catolică, denumire alternativă Biserica Română Unită (BRU), denumire actuală Biserica (Catedrala ortodoxă mică) spre a o d
Citeste mai mult…20 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Colegiul Național "Mihai Viteazu" din municipiul Turda - CLUJ
Gimnaziul, denumiri alternative Școala Medie de Băieți nr.1, Liceul de băieți, Liceul “Franz Joseph”sau Liceul “Regele Ferdinand”,
Citeste mai mult…14 Ianuarie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Monumentul eroilor de pe Măgura Ocnei, Tg Ocna, jud. BACĂU
Monumentul Eroilor de pe Măgura Ocnei din orașul Târgu Ocna, județul Bacău este un monument comemorativ (mausoleu) al militarilor român
Citeste mai mult…30 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Mănăstirea Cheia - PRAHOVA
La sfârşitul secolului al XVII-lea, la poalele muntelui Balabanu a fost ridicat un schit de lemn, cu hramul Sfântului Nicolae, locaşul a fost distrus de turci şapte ani
Citeste mai mult…13 Ianuarie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica evanghelică Nădlac - jud. ARAD
Biserica evanghelică, denumire oficială completă Biserica evanghelică luterană slovacă, denumire în limba slovacă - Slovenský evanjelický luteránsky cirkev
Citeste mai mult…19 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Colegiul Național Mihai Eminescu - BUZĂU
Școala de fete „Dr. Constantin Angelescu”, denumiri alternative Școla secundară de fete, Liceul “Dr. Constantin Angelescu”, Școla medie nr. 2 „Mihai Emin
Citeste mai mult…In memoriam Petru Plătică...
Profund îndurerat am aflat abia acum de moartea neașteptată a prietenului nostru mult iubit, Petru. Nimeni nu este întrebat, când dorește să plece din această lume. A plecat însă prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Bunul Dumnezeu s
La mulţi ani Ioan, Ioana...
Citeste mai mult…
29 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monumente e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Mănăstirea Rătești - BUZĂU
Mănăstirea Rătești este o mănăstire ortodoxă situată în satul Rătești, comuna Berca, județul Buzău. Complexul arhitectural Mănăstirea Rătești a fost inclus pe lista mo
Citeste mai mult…12 Ianuarie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Gara din municipiul Curtea de Argeș, jud. ARGEȘ
Gara din municipiul Curtea de Argeș, județul Argeș, este un impozant monument istoric. Arhitectul italian Giulio Magni a primit, în același an 1898
Citeste mai mult…19 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Colegiul Național "Mihai Eminescu" - BUZĂU
Școala de fete „Dr. Constantin Angelescu”, denumiri alternative Școla secundară de fete, Liceul “Dr. Constantin Angelescu”, Școla medie nr. 2 „Mihai Emin
Citeste mai mult…18 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Biserica "Înălțarea Domnului" din orasul Zărnești (cartierul Tohanu Vechi) - BRAȘOV
Biserica din localitatea Tohanu Vechi, județul Brașov a fost zidită în anul 1841 cu sprijinul grănicerilor, i
Citeste mai mult…24 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Clădirea Grupului școlar CFR - CRAIOVA (fostul Liceu militar "Dimitrie A. Sturdza")
Liceul militar “Dimitrie A. Sturdza” din municipiul Craiova, denumiri alternative Școala fiilor de militari sau
Citeste mai mult…Poveşti de iarnă (2)
Poveste de iarnă
de Ana Urma
Invers număr zilele
și în gând bătăile inimii ample ample
uită mersul ca o pasăre speriată din aripi bătând după aer
alteori ca un ceas fără sticlă o ia înainte și uită noțiunea de timp
schimbă ritmul sau rămâne pe loc
28 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Statuia lui Dosoftei - IAȘI
Statuia lui Dosoftei din municipiul Iași este situată în centrul orașului chiar lângă Casa Dosoftei. Statuia este confecționată din bronz, s-a dezvelit în anul 1975, f
Citeste mai mult…07 Ianuarie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Clădirea Oficiului postal nr. 1 - RM. VÂLCEA
Poşta veche (ambele corpuri de clădiri), denumiri alternative Poșta sau Palatul poștal este o clădire vizibilă datorită nu numai formei sale cât și
Citeste mai mult…11 Ianuarie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica de lemn din satul Goiești, com.Vidra, jud. ALBA
Biserica de lemn din satul Goieşti, datează din secolul al XVIII-lea și are hramul „Sfinţii Trei Ierarhi” fiind cea mai înaltă clădire din
Citeste mai mult…17 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Mănăstirea din Vorona - jud. BOTOȘANI
În mijlocul codrilor seculari ai Voronei, se află Mănăstirea Vorona. Veche vatră egumenică, întemeiată în urmă cu mai bine de 500 de ani de călugări ruşi, mă
Citeste mai mult…06 Ianuarie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Palatul administrativ - TULCEA
Palatul administrativ din municipiul Tulcea, denumiri alternative Palatul Pașei sau Conacul Pașei, denumire și destinație actuală Muzeul de Arte (din anul 1982) est
Citeste mai mult…