Toate discuțiile (34)
09 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Mănăstirea Cetățuia - IAȘI
Mănăstirea Cetăţuia din Iași este o mănăstire ortodoxă de călugări, ctitorită în secolul al XVII-lea de voievodul Gheorghe Duca (1665-1666, 1668-1672 şi 1678-1683). Aşe
Citeste mai mult…13 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica Mirăuți - SUCEAVA.
Biserica Mirăuți din Suceava, cunoscută și sub denumirea de Biserica “Sfântul Gheorghe”, este o biserică ortodoxă, cu statut de monument istoric, construită în secolul
Citeste mai mult…20 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Palatul administrativ - BOTOȘANI
Între monumentele istorice și de arhitectură ale municipiului Botoşani, cel mai reprezentativ, din toate punctele de vedere, este fostul Palat Administrativ, den
Citeste mai mult…11 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument este in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Colegiul național "Traian" - DROBETA TURNU SEVERIN
Liceul Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin, denumire actuală Colegiul Național Traian este o prestigioasă instituție de învățământ li
Citeste mai mult…29 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Biserica catolică din Iernut - MUREȘ.
Iernut, colocvial Ernot sau Iernot, în limba maghiară - Radnót, în limba germană – Radnuten, este un oraș din județul Mureș, care include și satele: Cipău, D
Citeste mai mult…27 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Palatul Băncii Naționale - DROBETA TURNU SEVERIN
Palatul Băncii Naționale a României din municipiul Drobeta Turnu Severin, denumire alternativă Casa Bibicescu, denumire actuală Episcopia Severin
Citeste mai mult…22 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument este in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Grota haiducilor din stațiunea Băile Herculane - CARAȘ SEVERIN
Grota Haiducilor, cunoscută și sub denumirile: Peștera Hoților sau Gaura Tâlharului, este un monument al naturii interesant și de
Citeste mai mult…26 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Catedrala Mitropolitană - IAȘI
Catedrala Mitropolitană din municipiul Iași, cu hramurile Sfânta Parascheva, Întâmpinarea Domnului și Sfântul Mucenic Gheorghe, este biserica catedrală a Mitropol
Citeste mai mult…15 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
În data de 14 iunie am prezentat Biserica mănăstirii Turnu din stațiunea Călimănești - VÂLCEA.
Mănăstirea „Turnu” este situată la poalele muntelui Cozia, pe raza orașului-stațiune Călimănești, din județul Vâlce
Citeste mai mult…19 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Biserica romano catolică din orașul Salonta - BIHOR.
Biserica romano-catolică a orașului Salonta din județul Bihor, a fost construită în perioada anilor 1872-1874 și a fost sfințită în cinstea Sf
Citeste mai mult…25 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Izvorul Horia din stațiunea Borsec - HARGHITA
Horia este numele unui izvor de apă minerală carbogazoasă, bicarbonatată, amestecată, ce conține calciu, magneziu și sodiu, și este recomandată pentru
Citeste mai mult…18 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Biserica romano catolică din localitatea Vinga - ARAD.
Aşezată în câmpia de vest a ţării, în sudul judeţului Arad, localitatea Vinga a fost o aşezare favorizată în secolul al XVIII-lea, având tit
Citeste mai mult…30 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica Precista Mare din municipiul Roman - jud. NEAMȚ.
Biserica Precista Mare, situata la iesirea din municipiul Roman, județul Neamț, în vecinatatea Episcopiei, face parte din categoria maril
Citeste mai mult…De ce a dispărut Crucea Roșie de pe ambulanţă???!!
De ce a dispărut Crucea Roșie de pe ambulanţă???!!
„Motto: „Semnele şi simbolurile guvernează lumea, nu cuvintele și legile” (Confucius)
Unul din jocurile copilăriei noastre în Timișoara anilor ’70 era reperarea salvărilor. În lumea copiilor de
DACĂ AȘ FI ...
DACĂ AŞ Dacă aş fi nespusa ta ai fi ninsoarea florii de cireş peste mine? Dacă aş slobozi toți fluturii ce-mi joacă în pântec le-ai mângâia culorile cu seninul privirii tale? Dacă aş fi noaptea ta de sânzâiene ai fi magia cerului ce ... mi se deschi
Citeste mai mult…24 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Școala normală "Costache Negri" - GALAȚI
Școala normală “Costache Negri” din municipiul Galați, denumire inițială - Şcoala Normală de Învăţători, denumire actuală Colegiul național pedagogic “Cos
Citeste mai mult…14 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Scoala primară din orașul Sulina - TULCEA
Școla primară din orașul Sulina, județul Tulcea, este o instituție de învățământ primar, veche de mai bine de o sută de ani, care a fost recent renovată
Citeste mai mult…28 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Biserica romano catolică din orașul Sighetul Marmației - MARAMUREȘ
Biserica romano catolică din municipiul Sighetu Marmației, județul Maramureș, este un impozant lăcaș de cult, cu statut de monum
Citeste mai mult…12 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Statuia lui Vasile Lucaciu - SATU MARE
Statuia lui Vasile Lucaciu din municpiul Satu Mare este un monument istoric situat în Piața Libertății. Statuia, având dimensiunile: 4,5 x 1,58 x 1,9 metri
Citeste mai mult…10 Iunie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Colegiul național "Petru Rareș" - PIATRA NEAMȚ.
Liceul „Petru Rareș” din municipiul Piatra Neamț, denumire actuală – Colegiul Național „Petru Rareș” este o veche și prestigioasă instituție de învă
Citeste mai mult…