Toate discuțiile (40)
Poem pandemic
30 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica reformată din localitatea Viile Satu Mare, jud. SATU MARE
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând Biserica reformată din comuna Viile Satu Mare din județul Satu Mare. Biserica ref
Citeste mai mult…19 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Palatul Primăriei - IAȘI
Palatul Roznovanu, denumiri alternative Palatul Rosetti-Roznovanu, Palatul Ferdinand, Palatul Regal, Palatul Corpului 4 Armată, denumire actuală Primăria municipiului Iaș
Citeste mai mult…25 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Casa Nicolae Iorga din Vălenii de Munte - PRAHOVA
Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, județul Prahova, este de fapt casa în care a locuit marele istoric și om politic timp de 30
Citeste mai mult…29 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Centrul de Cultură și Artă - Zalău - Jud. SĂLAJ
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând un vechi monument istoric din Zalău – Cazarma “General Dragalina”, azi Centrul de Cultură și Artă
Citeste mai mult…12 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Mănăstirea Tismana - GORJ
MĂNĂSTIREA TISMANA este cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, având un rol primordial în menținerea credinței ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani. Mă
Citeste mai mult…18 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Mănăstirea Snagov, jud. ILFOV
Mănăstirea Snagov este un important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească, care se găsește pe insula situată în partea de nord a lacului Snagov, di
Citeste mai mult…24 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Biserica catedrală din orașul Balș - OLT
Biserica “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” este un lăcaș de cult ortodoox situat în orașul Balș, județul Olt, pe malul stâng al râului Olteț. Construcția
Citeste mai mult…28 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Monumentul eroilor locali din primul război mondial din orașul Agnita - SIBIU
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând Monumentul eroilor căzuți în primul război mondial din orașul Agnita,
Citeste mai mult…Creație
27 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Palatul Poștei din Chișinău - REPUBLICA MOLDOVA
Pe această marca poștală este reprezentat Palatul Poștei din Chișinău – Republica Moldova. Edificiul, cu denumirea oficială Întreprinderea de Stat
Citeste mai mult…17 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Liceul teoretic Sfântul Nicolae din municipiul Gheorgheni - HARGHITA
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând Liceul “Sfântul Nicolae” (denumire veche Salomon Erno) din municipiul Gheoghe
Citeste mai mult…11 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Școala Madona Dudu (azi Secția de istorie-arheologie a Muzeului Olteniei) - CRAIOVA
Școala Madona Dudu, denumire veche Școală Centrală de Fete, azi Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Oltenie
Citeste mai mult…16 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Casa General Rosetti - BUCUREȘTI
Casa generalului Radu R. Rosetti și Ioana Știrbey este un edificu masiv, construit în stil neoromanesc în anul 1909, fiind proiectată de arhitectul Nicolae Ghika
Citeste mai mult…23 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Gara din municipiul Roman - NEAMȚ
Două companii străine, Offenheim şi Strussberg, au construit la Roman două staţii CFR. Pentru a-şi continua drumul, călătorii trebuiau să schimbe trenurile şi să
Citeste mai mult…10 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Gara din orașul Pucioasa, jud. DÂMBOVIȚA
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând Gara din orașul dâmbovițean Pucioasa. Gara din orașul Pucioasa, județul Dâmbovița este situată pe Bulevardul
Citeste mai mult…22 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Muzeul de Științele Naturii - TÂRGU MUREȘ
Muzeul de Șiințele Naturii situat pe strada Horea nr. 24 în Târgu Mureș a fost construit în stilul neoclasicist, având elemente ale stilului renascentist
Citeste mai mult…09 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ce monumente e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica evanghelică reformată din municipiul Covasna - jud. COVASNA
Aici admiri o veche carte poștală reprezentând un vechi monument arhitectonic și de cult din orașul Covasna, județul cu ace
Citeste mai mult…15 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Ieri am prezentat Castelul Nopcsa din localitatea Săcel - HUNEDOARA
Castelul Nopcsa din localitatea hunedoreană Săcel este o clădire monument istoric construită în jurul anului 1872. Designul clădirii cu două eta
Citeste mai mult…