Toate discuțiile (32)
21 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ce monumente e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Cetatea din municipiul Aiud - ALBA.
În centrul municipiului Aiud din județul Alba se păstrează una din cele mai vechi cetăți urbane din Transilvania (secolele al XIII-lea – al XVI-lea) – Cetatea
Citeste mai mult…18 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Sinagoga din Carei - SATU MARE.
Primele familii de evrei s-au stabilit în Carei între anii 1720 - 1740, la chemarea lui Alexandru Károlyi. Aceștia s-au așezat în cartierul numit Pasajul Evreilor,
Citeste mai mult…24 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Palatul Rimanoczy din municipiul Oradea.
Palatul Rimanoczy din municipiul Oradea, este construit în stil eclectic cu elemente gotice și datează din anul 1905, fiind o copie la o altă scară și mult
Citeste mai mult…16 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Halele centrale - PLOIEȘTI.
Halele Centrale din municipiul Ploiești sunt unul dintre simbolurile
orașului, având statut de monument istoric.Necesitatea vânzării centralizate a alimentelor, tot mai
Citeste mai mult…26 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Palatul Agriculturii din BRĂILA.
Situat pe Calea Călărașilor, la numărul 52, impozantul Palat al Agriculturii este unul dintre frumoasele edificii care, de-a lungul anilor, au constituit un motiv
Citeste mai mult…25 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Direcția silvică din municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, denumire și destinație actuală – Secția de recuperare a Spitalului județean de urgență Bistrița - BISTRITA NASAUD.
Direcția sil
Citeste mai mult…17 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Sanatoriul din Avrig - SIBIU
Baronul Samuel von Brukenthal a fost una dintre cele mai importante personalităţi iluministe ale Transilvaniei. Moştenirea sa culturală pentru acest teritoriu este de
Citeste mai mult…22 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Colegiul național pedagogic "Carol I" - Câmpulung-Muscel, jud. ARGEȘ.
În data de 22 noiembrie 1867, la București, au fost deschise cursurile celei de a doua şcoli normale din Principatele Române
Citeste mai mult…30 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Sanatoriul din Turia - COVASNA.
Sanatoriul Turia, denumiri alternative Sanatoriul "Toria" Crucea Roșie Română, sau Casa de odihnă Turia, denumire actuală Grand Hotel Balvanyos, a fost și parțial
Citeste mai mult…20 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat clădirea Facultății Politehnica - TIMIȘOARA.
Politehnica, denumire actuală - Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) este o instituție de învățământ superior cu profil tehnic din Timișoara ce
Citeste mai mult…14 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Castelul de piatră din localitatea Șomcuța Mare, județul Maramureș.
Castelul de piatră din localitatea Șomcuța Mare, județul Maramureș, denumire în limba maghiară – Kővár Vidéki, fost cazinou și
Citeste mai mult…23 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Castelul Konopi din localitatea Odvoș - ARAD.
Castelul Konopi, este situat în județul Arad, la 50 de km de municipiul Arad, în localitatea Odvoș, având statut de monument istoric. Edificiul a ap
Citeste mai mult…29 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat clădirea Hotelului Continental din Cluj Napoca - fost New York. Seamănă dar nu răsare cu cel din București. Rog sa-mi acordati si mie cate două puncte!
Construit în stil eclectic în anii 1893-189
Citeste mai mult…27 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ieri am prezentat Biserica din comuna Bunești - BRAȘOV
Terenul pentru actula biserică a comunei Bunești, județul Brașov, a fost cumpărat de părintele Curta în anul 1880 de la un sas. Strangerea materialului necesar
Citeste mai mult…19 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Clădirea Prefecturii județului Câmpulung din perioada interbelică - SUCEAVA.
Clădirea Prefecturii județului Câmpulung din perioada interbelică este o clădire solidă, cu statut de monument istoric
Citeste mai mult…28 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA
Citeste mai mult…15 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat Palatul Culturii din municipiul Târgu Mureș.
Palatul Culturii din municipiul Târgu Mureș, denumit în epocă, Casa de Cultură “Francisc Iosif" este probabil cea mai frumoasă clădire secesion a arhi
Citeste mai mult…12 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Monumentul eroilor din cimitirul municipiului Galați.
Monumentul eroilor din cimitirul municipiului Galați este situat în cimitirul Eternitatea de pe Bulevardul George Coșbuc, nr. 221. Acest mau
Citeste mai mult…11 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Școala primară comunală din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău, denumire actuală Școala cu clasele I-VIII “Vasile Cristoforeanu”
Școala primară comunală din municipiul Râmnicu Sărat, județu
Citeste mai mult…10 Noiembrie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Moara “Valerianos & Lykiardopoulos” din municipiul Brăila.
Fabrica automată de făină “Valerianos & Lykiardopoulos” din municipiul Brăilă, denumiri ulterioare Fabrica de pâine “Nicolae Bălcescu” și
Citeste mai mult…