Da, ai citit corect titlul! Pe 5 februarie se celebrează an
Toate discuțiile (40)
Exercițiu pentru neuroni
Exercițiu pentru neuroni
28 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezenta Biserica (ruinele Bisericii Sân Nicoară) din Curtea de Argeș - jud. ARGEȘ
Biserica (ruinele bisericii) Sân Nicoară din municipiul Curtea de Argeș, județul Argeș, este un ansamblu de monumente ist
Citeste mai mult…12 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica parohiei Rucăru de Jos, com.Rucăr, jud. ARGEȘ.
Biserica cu hramurile “Adormirea Maicii Domnului” și “Sfântul Ierarh Nicolae” care deservește parohia Rucărul de Jos, este situată în centr
Citeste mai mult…Poveşti de iarnă (5) - baletul în iarnă
De la codul mișcărilor de balet clasic la forța explozivă a dansului contemporan, diferența este imensă.
Diferența între un limbaj al formelor vizuale perfect măsurate și un univers al corpului care își cere dreptul de a fi privit și prețuit fără res
Poveşti de iarnă (7) - Dragobetele sărută fetele!
În România de altădată, 24 Faur (Februarie) – ziua de pomenire a aflării capului Sf. Ioan Botezătorul în calendarul religios – era considerată ca fiind prima zi de primăvară (“cap de primăvară”) și era numită "Ziua de Dragobete". Fiind o adevărată s
18 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Clădirea Cazinoului din stațiunea Băile Herculane, CARAȘ-SEVERIN
Cazinoul din stațiunea Băile Herculane, județul Caraș Severin, astăzi “Muzeul Nicolae Cena” este încă o frumoasă clădire, cu statut
Citeste mai mult…11 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Castelul Jeno Haller din localitatea Cetatea de Baltă - ALBA
Castelul Jeno Haller, denumire alternativă Castelul Bethlen - Haller este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul satulu
Citeste mai mult…17 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument este în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Muzeul Octavian Goga din localitatea Ciucea - CLUJ
Castelul Boncza din comuna Ciucea, județul Cluj, denumiri ulterioare Castelul Ady Endre, Castelul Octavian Goga și apoi Muzeul memorial Octav
Citeste mai mult…7 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Monumentul eroilor R 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni - SUCEAVA
Iniţiativa ridicării unui monument închinat jertfei grănicerilor pentru salvarea oraşului Fălticeni de la distrugere aparţine p
Citeste mai mult…27 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Podul de fier de peste râul Mureș - localitatea Ocna Mureș (denumire veche Uioara, denumire în limba maghiară Marosujvar) - ALBA
Vechiul pod de fier din Ocna Mureş, denumire veche - Uioara, în l
Citeste mai mult…1 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!"
Pe 31 ianuarie am prezentat Spitalul Dr. Costinescu - PIATRA NEAMȚ
În iulie 1934, ministrul Muncii, Sănătății și Ocrotirilor Sociale, dr. Ioan E. Costinescu a venit la Piatra Neamț să pună piatra de temelie la nou
Citeste mai mult…23 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Hotelul Parc din Slatina, jud . OLT
Hotelul “Parc” din municipiul Slatina, județul Olt este cea mai mare unitate hotelieră din oraș, fiind situată pe Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 49. Hotel
Citeste mai mult…6 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri a prezentat Biserica evanghelică fortificată din localitatea Marpod, jud. SIBIU
Biserica evanghelică fortificată din localitatea Marpod, județul Sibiu, a fost construită în secolul al XIII-lea și din anul 201
Citeste mai mult…10 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Clădirea Teatrului Municipal din Huși - jud. VASLUI
Palatul (Casa) Adam Mitache, azi Muzeul Municipal Huşi, județul Vaslui, este un obiectiv arhitectonic situat pe Strada General Teleman nr. 8, a
Citeste mai mult…16 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monumente este în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Gimnaziul național "George Coșbuc" din municipiul Năsăud, jud. BISTRIȚA-NĂSĂUD.
Colegiul Național "George Coșbuc", denumire veche Gimnaziul superior din municipiul Năsud, județul Bistrița-Năsu
Citeste mai mult…26 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Spitalul de Psihiatrie Burdujeni - SUCEAVA, secție a Spitalului Județean Suceava.
Clădirea care face obiectul acestei prezentări este Spitalul din fosta comună Burdujeni, astăzi Secția de Psihiat
Citeste mai mult…5 februarie: Ziua "Lucrează Dezbrăcat"
Pe mine mă cunoașteți mai zurlie de pe timpul interviurilor la o cafea, nu? Ei astăzi vin cu un subiect pe măsura poftelor mele:
5 februarie: Ziua "Lucrează Dezbrăcat"
22 Februarie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Mănăstirea Almaș - jud. NEAMȚ
Mănăstirea Almaş este un lăcaș de cult ortodox de pe raza comunei Gârcina, județul Neamț, fiind zidită pe locul unei mai vechi aşezări monahale a cărei obşte s-a
Citeste mai mult…Pensionarii au umor...
Pensionarii au umor... (in memoriam Petru Plătică)
Aventurile fotografice ale unui octogenar.
Francezul Gilbert Garcin și-a început cariera fotografică la vârsta de 65 de ani, după ce, ieșind la pensie, s-a retras de la conducerea unei fabrici de co
Chestia asta verde...
Chestia verde
La casa de marcat a supermarketului tânăra casieră îi atrage atenția clientei (o doamnă mult mai în vârstă) că sacoșa de acasă e din plastic și nu e bună pentru mediu, nu este verde.
Doamna își cere scuze și zice:
– Noi nu aveam che