Toate discuțiile (43)
I am Gabriel - film creștin
07 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica romano catolica din Ozun - COVASNA
Ozun, în limba maghiară – Uzo, este o comună din județul Covasna, situată în Depresiunea Sfântu Gheorghe și străbătută de șoseaua națională DN11 Brașov
Citeste mai mult…06 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Vila Elisabeta din stațiunea Băile Herculane - CARAȘ SEVERIN.
Imaginează-ți o casă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, care a fost vizitată de oameni însemnați. O casă care a fost sursa de rel
Citeste mai mult…19 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument este in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Uzina apeductului - SUCEAVA
Uzina apeductului, denumire alternativă - Uzina de apă, denumire actualizată - Centru de Arhitectură urbană și Peisaj “Uzina de Apă” este cel mai nou obiectiv turis
Citeste mai mult…20 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Statuia Sf. Florian din orașul Jimbolia - TIMIȘ.
Statuia Sfântului Florian este un vechi și reprezentativ monument ridicat în centrul orașului Jimbolia, denumire germană – Hatzfeld, denumire m
Citeste mai mult…29 Martie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Palatul de Justiție - BUZĂU
Palatul de Justiție, cunoscut ca și Tribunalul, din municipiul Buzău este o clădire masivă, cu statut de monument istoric, proprietate a Ministerului Justiţiei, ce est
Citeste mai mult…05 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica reformată din comuna Ciucea - CLUJ
Biserica reformată din comuna Ciucea, județul Cluj, este un semeț lăcaș de cult, cea mai înaltă clădire din localitate, amplasată mai jos de castelul Bo
Citeste mai mult…CINE SUNT EU
CINE SUNT EU Cine sunt eu? Nu știu să spun. Sunt zile care se adun', Sunt clipe-ani ce strâng mereu. Sunt căutare-n timp de Dumnezeu. Ce sunt a fi? Nici eu nu știu. Sunt un trai mort sau un mort viu. Eu sunt Cuvânt ... de lut, Iar lutul e ... de un
Citeste mai mult…28 Martie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Agenția BNR - BRAȘOV
Actualul sediu al Agenției Brașov a Băncii Naționale a României se află într-unul dintre ,,Palatele Czell”. Acestea au fost edificate de către frații Frederich și Wilhelm Cze
Citeste mai mult…10 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am postat Colegiul național "Aurel Vlaicu", din Orăștie - HUNEDOARA
Colegiul reformat, astazi Colegiul național “Aurel Vlaicu” din Orăștie, în limba maghiară – Szászváros, județul Hunedoara, este o veche ș
Citeste mai mult…27 Martie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ce monument este în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Catedrala ortodoxă "Sfinții Trei Ierarhi" din municipiul Bistrița - BISTRIȚA - NĂSĂUD.
Biserica greco ortodoxă, denumire oficială actuală - Catedrala Ortodoxă „Sfinții Trei Ierarhi”, din munic
Citeste mai mult…17 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Castelul Ciorii (Varjuvar) din satul Stana, comuna Almașu - SĂLAJ.
Varjuvar, sau Cetatea Ciorii este un castel în miniatură, cu o arhitectonică aparte, realizat în mare parte din piatră, care stă
Citeste mai mult…25 Martie - CONCURSUL "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat clădirea fostului Hotel Slovac din orașul Nădlac, - ARAD (azi Liceul teoretic “Josef Gregor Tajovsky”).
Hotelul slovac, denumire alternativă Hotelul “Hungaria” din orașul Nădlac, județul Arad est
Citeste mai mult…09 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Hotelul Minerva - CRAIOVA.
Hotelul Minerva, denumire alternativă Palatul Minerva este o frumoasă clădire, cu statut de monument istoric, din municipiul Craiova, situată pe Strada Mihai Kogălnicea
Citeste mai mult…21 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat schitul Cornetu - VÂLCEA
Schitul Cornetu, azi Mănăstirea Cornetu cu hramul “Taierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” este amplasată pe șoseaua Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la cca 50 kilometri no
Citeste mai mult…11 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Colegiul național Vasile Alecsandri - GALAȚI.
Liceul “Vasile Alecsandri”, denumire actuală - Colegiul Național „Vasile Alecsandri” este o unitate de învățământ preuniversitar de nivel liceal din
Citeste mai mult…Revista Cronos nr. 45, trim. I, 2021
Revista Cronos nr. 45, trim. I, 2021.
Revista Cronos - izvor de cultură, peniţa de aur - revistă internaţională de cultură, fondată la Constanţa, martie 2013, Anul VIII, serie nouă. ISSN 2286 – 1963. ISSN-L 2286 – 1963.
Nr. 1 (45)/2021
Revista cul
22 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Statuia lui Ștefan cel Mare de la Podu Înalt - VASLUI
Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare de la Podul Înalt este un monument de bronz sculptat de Mircea Ștefănescu, ce este situat pe teritori
Citeste mai mult…16 Martie - "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!
Ieri am prezentat Biserica Sfântul Ion, cunoscută ca și Biserica Sf.Iohannis - SIBIU.
Biserica “Sfântul Johannis”, cunoscută ca și Biserica "Sf. Ioan” din Sibiu, în limba germană - Johanniskirche, este o biserică
Citeste mai mult…