Toate discuțiile (33)
31 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat sediul fostei Școli Primare de Băieți din orașul Târgu Frumos - IAȘI.
Școala primară de băieți din orașul Târgu Frumos, județul Iași, denumire actuală - Liceul teoretic “Ion Neculce”, este o veche și
Citeste mai mult…30 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument e în poza de mai jos (clădirea)?
Ieri am prezentat Clădirea adminsitrativă a Întreprinderii de Construcții Siderurgice - HUNEDOARA.
Clădirea administrativă a Uzinelor de Fier din municipiul Hunedoara, denumire și destinație actuală Clădirea
Citeste mai mult…29 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument e în poza de mai jos?
Ieri am prezentat Biserica Reformată - Str. Kogalniceanu - CLUJ.
Biserica Reformată de pe Ulița Lupilor (azi: Strada Mihail Kogălniceanu nr.21) din municipiul Cluj-Napoca, este unul din cele mai valoroase edificii goti
Citeste mai mult…28 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Palatul Administrativ - BACĂU
Palatul Administrativ din municipiul Bacău este o veche, robustă și frumoasă clădire, cu statul de monument istoric, emblema arhitectonică a acestui oraș moldav, ce este
Citeste mai mult…27 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Casa Lucacs Bela din orașul Zlatna - ALBA.
Casa Lucacs Bela, din orașul Zlatna, județul Alba, este o veche clădire, cu statut de monument istoric, ce este situată în centrul orașului și are nevoie de
Citeste mai mult…26 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Palatul Mercy - TIMIȘOARA.
Palatul Mercy din municipiul Timișoara, este o veche clădire a orașului, având statut de monument istoric, ce este situată pe Strada Proclamţia de la Timişoara, nr. 7. Clădi
Citeste mai mult…25 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Bojdeuca lui Ion Creangă din cartierul Țicău - IAȘI
Bojdeuca lui Ion Creangă din municipiul Iași, este o casă din cartierul Țicău, Strada Ion Creangă, nr.8, cu statut de monument istoric, în care a lo
Citeste mai mult…24 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat fosta Școala comercială Gheorghe Chițu - CRAIOVA.
Școla comercială Gheorghe Chițu, din municipiul Craiova, denumire actuală - Colegiul Național Economic Gheorghe Chițu, este o prestigioasă instituție
Citeste mai mult…23 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Biserica reformată (cetate) din municipiul Sfântu Gheorghe, județul COVASNA.
Biserica reformată din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, este vechi lăcaș de cult, cu statut de monument istoric
Citeste mai mult…22 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Vila Dora din stațiunea Băile Herculane - CARAȘ SEVERIN
Vila Dora din stațiunea balneo-climaterică Băile Herculane, județul Caraș-Severin, este o clădire veche având statut de monument istoric. Edific
Citeste mai mult…21 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Spitalul de boli infecțioase Gârlași - BUZĂU.
Spitalul “Gârlași” din municipiul Buzău, “denumirea oficială și completă – Spitalul de Boli Infecțioase, este una din primele instituții de ocrotire a să
Citeste mai mult…20 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Școala Superioară de Stat din ORADEA.
Școala Superioară de Stat din municipiul Oradea, denumire actuală – Colegiul Național “Emanuil Gojdu”, este o prestigioasă instituție de învățământ preuniversitar
Citeste mai mult…19 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat clădirea fostei Școli comerciale superioare din BACĂU.
Clădirea în care a functionat, in secolul trecut, Scoala Comerciala Superioara din municipiul Bacău este scoasa la vânzare de proprietarul imobil
Citeste mai mult…18 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Cetatea - ARAD
Cetatea din municipiul Arad, este un monument istoric cu mare vechime, situată în Cartierul Subcetate, ce astăzi găzduiește o unitate militară. Necesitatea apărării drumului comercial i
Citeste mai mult…Ashok Chakravarthy Tholana - Vibrant Musings (a collection of poems)
Dr. Ashok Chakravarthy Tholana - Vibrant Musings (a collection of poems)
Edited and edited under the auspices of the network administration Cronopedia (https://cronopedia.ning.com/), World Literary Forum for Peace and Human Rights & Associazione cul
17 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
CE MONUMENT E IN POZA DE MAI JOS?
Ieri am prezentat Palatul Ancora - TIMIȘOARA.
Aflat in inima cartierului Iosefin, Palatul Ancora (în limba maghiară - Arany Horgony-palota, în limba germană - Das Anker Palast), din municipiul Timișoara, a fost const
Citeste mai mult…16 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat clădirea Colegiului Național "Nicu Gane" din municipiul Fălticeni, jud.SUCEAVA.
Colegiul Național “Nicu Gane” din municipiul Fălticeni, județul Suceava este o prestigiosă instituție da învățământ lice
Citeste mai mult…15 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Monumentul (Obeliscul) din municipiul Mediaș, județul Sibiu care celebrează personalitatea gânditorului umanist, istoricului, profesorului și pastorului luteran sas Stephan Ludwig Roth.
Monumentul (O
Citeste mai mult…14 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ce monument este in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Palatul Culturii din municipiul Sighetul Marmatiei - MARAMUREȘ.
Palatul Culturii din municipiul Sighetul Marmației, județul Maramureș, denumire oficială – Palatul cultural ASTRA, cunoscut într-o vr
Citeste mai mult…13 Mai - Concursul "SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA"
Ieri am prezentat Hala din piața centrală a municipiului Roman - NEAMȚ.
Hala Centrală din Piața Mare a municipiului Roman, județul Neamț, este o veche și frumoasă clădire, cu statut de monument istoric, ce este situat
Citeste mai mult…